MAN financiering

Financieren

In plaats van direct te kopen, eventueel met behulp van een lening, kunt u een voertuig ook financieren via financial lease. Dat betekent dat u wel meteen economisch eigenaar wordt van het voertuig (deze staat ook op uw balans), maar u financiert het niet uit eigen middelen. De afschrijvingskosten kunt u aftrekken en de BTW terugvorderen. 

Hoe werkt financial lease?

MAN Financial Services betaalt uw voertuig aan de MAN-dealer. Het voertuig komt op uw naam en u betaalt ons vervolgens een vast bedrag per maand. Dit vaste maandbedrag bestaat uit rente en aflossing. Bijkomende kosten, zoals onderhoud en verzekering, zijn voor uw eigen rekening. Aan het eind van de looptijd wordt u volledig eigenaar van het voertuig.

Subsidieregelingen

Voor ondernemers in vervoer en transport zijn er subsidieregelingen, waar u mogelijk ook voor in aanmerking komt. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of alvast een kijkje nemen op www.agentschapnl.nl.

 

De voor- en nadelen van Financial Lease

Zekerheid
Gedurende de gehele leaseperiode betaalt u maandelijks hetzelfde bedrag voor rente en aflossing. U weet dus jarenlang waar u aan toe bent.
Economisch eigenaar
U bent economisch eigenaar van het voertuig (incl. risico van waardevermindering). Na de betaling van de slottermijn bent u ook juridisch eigenaar.
Externe financiering
Het voertuig wordt door MAN Financial Services gefinancierd, waarbij de BTW vooraf aan u in rekening wordt gebracht.
Financieringsruimte
Met financial lease blijft de bancaire investeringsruimte voor uw bedrijf ongewijzigd.
Balansvoordeel
Het voertuig staat bij u op de balans en u heeft recht op de fiscale investeringsaftrek.
Interesse?
Neem dan direct contact met ons op. We vertellen u graag uw mogelijkheden.